LCHF Fet ägglatte med kaffe och smör

En kaffekopp med kaffedryck i en vit kopp på ett träbord.

Publicerat:

Tillagningstid:

Mättande och gott om man inte vill tugga på något på morgonen. Receptet går fort att göra, så varför inte ta med sig latten i en take away mugg? En portion tar cirka 5 minuter att göra, och för detta behöver du en hög mixerskål och en mixerstav. Det smakar inte ägg, jag lovar.

Ingredienser

1portioner

  • 3st
    koppar kaffe
  • 1msk
    kokosolja (jag föredrar den utan smak)
  • 1msk
    osaltat smör
  • 1st
    ägg

Så lagar du

1. Brygg tre koppar kaffe.

2. Lägg 1 msk smör, 1 msk kokosolja och knäck i 1 ägg i mixerskålen.

3. Mixa ihop.

4. Ta först 1 dl av det nybryggda kaffet och mixa ihop så allt allt blir smält och flytande.

5. Häll på resten av kaffet och mixa till ett skum i 30 sekunder.

6. Häll upp i en stor temugg. Receptet ger cirka 5 dl när det är klart.

Dela det här receptet med dina vänner!