Fisksoppa från grunden

Tid:

Fisksoppa från grunden

Tid:

Viktigaste ingrediensen i en riktigt god soppa är buljongen. Det som eventuellt blir över passar utmärkt som bas i en god fisksås, risotto eller att vända in i en pastarätt. Den går också utmärkt att frysa in för senare användning.

Ingredienser

4–6 portioner

Fiskbuljong

  • kg
    fiskskrov
  • 1
    fänkål
  • 10
    champinjoner
  • 1
    morot
  • 1
    gul lök
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 1
    bunt persilja
  • 2 dl
    torrt vitt vin
  • 10
    svartpepparkorn
  • 5
    lagerblad
  • salt

Fisksoppa

  • 1,2 kg
    benfri fisk
  • 6
    potatisar
  • 6
    tomater
  • 1
    purjolök
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 1
    fänkål
  • 1
    liten bukett örter
  • 1 msk
    söt paprikapulver
  • salt och peppar

Så lagar du