Fläskkotletter med rostad morotspuré och picklade trattkantareller

Tillagningstid:

Fläskkotletter med rostad morotspuré och picklade trattkantareller.

Publicerat:

Tillagningstid:

I min barndom var fläskkotletten den ständiga vardagsrätten. Lagar man den rätt blir den saftig och smakrik, så den funkar fint även till fest! Här samsas fläskköttet med en söt puré, syrliga svampar, krispiga blad och höjdarsmaker från strösslet dukkah.

Ingredienser

4 portioner

Kotletter

  • 4
    fläskkotletter med ben
  • salt och peppar
  • ½ dl
    vitt vin

Rostad morotspuré

  • 500 g
    morötter
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 100 g
    smör
  • 1 dl
    creme fraiche
  • salt och peppar

Friterad salvia

  • 1
    liten knippa salvia
  • 2 msk
    smör
  • 2 msk
    olivolja

Till servering

  • dukkah (se relaterat recept)
  • picklad trumpetsvamp

Så lagar du