Fransk biff med falsk bearnaise

Fransk biff med falsk bearnaise.

Publicerat:

Tillagningstid:

"Det är såsen som gör susen" är en kliché men i det här fallet stämmer det verkligen. Samma köttbit ger tre olika rätter beroende på hur man tillagar den. Den här såsen påminner om en vanlig bearnaisesås med den lilla skillnaden att den inte skär sig lika lätt.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    ryggbiff (gärna ordentligt marmorerad, skuren i portionsbitar)
  • pommes frites till servering
  • olja till fritering

Falsk bearnaise

  • 2kruk(or)
    dragon
  • 100g
    bladspenat
  • 2dl
    rapsolja
  • 2
    schalottenlökar
  • 2msk
    vitvinsvinäger
  • 1
    ägg
  • 1stänk
    worchestersås

Så lagar du

Falsk bearnaise

1. Värm oljan till 60 grader och mixa den ett par minuter med dragon och spenat.

2. Sila av och låt svalna.

3. Finhacka schalottenlöken och fräs den mjuk i en skvätt olja. Slå på vinäger och låt den koka ihop tills vinägern kokat in i löken, låt svalna.

4. Knäck ägget i en smal hög bunke och tillsätt den svalnade oljan och löken.

5. Kör ihop med mixerstav, från bottnen uppåt, till en tjock sås.

6. Smaka av med salt, peppar, worchestersås och eventuellt lite mera vinäger.

Biffen

1. Stek biffen i grillpanna till önskad temperatur.

2. Servera med falsk bearnaise och friterade pommes frites.

Dela det här receptet med dina vänner!