Fransk rabarberkaka

Tillagningstid:

Fransk rabarberkaka

Publicerat:

Tillagningstid:

En variant av den franska klassiska kakan clafoutis som i Frankrike traditionellt oftast bakas med plommon eller körsbär – men nu är det vår och då vill man ju äta rabarber.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    rabarber
  • 30 g
    smör
  • 0,5 dl
    strösocker
  • 0,5 tsk
    kardemumma

Till smeten

  • 25 g
    smör
  • 2 dl
    mandelmjöl
  • 1 tsk
    vaniljsocker
  • 1 dl
    socker
  • 2 st
    ägg
  • 2 st
    äggulor
  • 1,5 dl
    mjölk
  • 0,5 krm
    salt

Till servering

  • 2 msk
    florsocker till garnering
  • 2 dl
    vispad grädde (som med fördel kan smakas upp med t.ex. björksirap, några cl cognac eller mandellikör.)

Så lagar du