Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad
Tillagningstid:
Publicerat:
2019-10-14Tillagningstid:
En råvara i högsäsong och en intressant framtidsgröda, hampa, blir smakbärare i denna delikata svamppuff. Vill du ha variation i svamprepertoaren får du den här.
Ingredienser
4 portioner
- 1 mskolivolja
- 1purjolök, fint hackad
- 300 gsvamp, finhackad
- 1 knippa(or)dill, hackad
- 1 msksmör
- 3 mskvetemjöl
- 1 dlväxtmjölk
- 1 dlmanchegoost, riven
- salt och peppar
Till paneringen
- 2ägg, lätt vispade
- 1½ dlhampafrön och sesamfrön grovt, mixade
Smaksatt yoghurt
- 1 stcitron, saft och zest
- 2 dlturkisk yoghurt
- ½ dltahini
- 1vitlöksklyfta
- salt och peppar
Så lagar du
1. Hetta upp oljan i en panna. Fräs lök och svamp i ca 5 minuter.
2. Smaksätt med salt och peppar. Tillsätt smöret och låt smälta, gå ner med mjölet och därefter växtmjölken under omrörning tills det tjocknat.
3. Rör ner den rivna osten, dillen och smaka av med salt och peppar. Häll över i en skål och kyl ner.
4. Forma till små biffar och doppa i äggsmeten. Panera med hampa- och sesamfrön och stek på medelvärme.
Smaksatt yoghurt
1. Pressa vitlöken och blanda alla ingredienserna till yoghurten.
Servera med en rejäl grönsallad.
Tips
Hyvla gärna t.ex. betor, morot eller fänkål tunt över grönsalladen. Det ger mera struktur till salladen. Du kan också använda vad som helst typer av svamp t.ex. skogssvamp, shiitake eller portabello.