Frasiga fröpanerade svamppuffar med grönsallad

Tid:

Svamppuffar med grönsallad på en stentallrik och en hel svamp i bredvid.

Tid:

En råvara i högsäsong och en intressant framtidsgröda, hampa, blir smakbärare i denna delikata svamppuff. Vill du ha variation i svamprepertoaren får du den här.

Ingredienser

4 portioner

  • 1 msk
    olivolja
  • 1
    purjolök, fint hackad
  • 300 g
    svamp, finhackad
  • 1 knippa(or)
    dill, hackad
  • 1 msk
    smör
  • 3 msk
    vetemjöl
  • 1 dl
    växtmjölk
  • 1 dl
    manchegoost, riven
  • salt och peppar

Till paneringen

  • 2
    ägg, lätt vispade
  • dl
    hampafrön och sesamfrön grovt, mixade

Smaksatt yoghurt

  • 1 st
    citron, saft och zest
  • 2 dl
    turkisk yoghurt
  • ½ dl
    tahini
  • 1
    vitlöksklyfta
  • salt och peppar

Så lagar du