Eriks tempura

Eriks tempura

Publicerat:

Här kommer mitt grundrecept. Vill du experimentera så testa byt ut rismjölet mot tillexempel kikärtsmjöl eller mandelmjöl. Ja det har ju kommit en massa spännande och goda mjöler som sätter piff på din tempura.

Ingredienser

  • 1dl
    vetemjöl
  • 2msk
    rismjöl
  • 1msk
    majsmjöl
  • 1dl
    majsstärkelse
  • 1dl
    öl
  • 0,5dl
    vatten
  • 1
    ägg

Så lagar du

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Rör sakta ner ölen och ägget tills du fått en jämn smet. 
  3. Låt stå i några minuter innan du friterar.
  4. Kom i håg att vispa om ordentligt innan du doppar ner det som ska friteras.

Tips på användning

Tempuramix och fritering är ett perfekt sätt att ge lite gamla och torra bullar ett nytt liv. Servera gärna med till exempel vaniljglass och hjortronsylt.

Tips till fritering

Fritera i kokosfett

Kokosfett är perfekt om man skall fritera utan att man får så osigt hemma. Tål relativt hög temperatur och är mycket tåligt och har lång hållbarhet. Perfekt till fritering av grönsaker och dessert. 

Fritera i Talg 

Ger en fantastisk smak och funkar grymt bra då den tål rätt hög temperatur. Osar rätt ordentligt så slå på fläkten hemma. Låt det du friterar droppa av ordentligt då fettet stelnar fort och kan bilda en hinna på produkten. 

Dela det här receptet med dina vänner!