Frögröt peach melba
Tillagningstid:
Publicerat:
2016-03-30Tillagningstid:
En version av Pajalagröt. Hälsosam och god gröt på flera olika sorters fröer. Den kokas med mjölk och mättar längre än vanlig frukostgröt.
Ingredienser
5–6 portioner
- 0,5 dlpsylliumfrö
- 0,5 dlpsylliumskal
- 1,5 dlkrossat bovete
- 1 dlrostade solroskärnor
- 0,5 dlvallmofrö
- 0,5 dllinfrö
- 1 dltorkad persika, fintärnad
- 1 dlpistagenötter, krossade
- en knivsuddvaniljstång, mixad
- mjölk
Till servering
- 1,5 dlfrysta hallon
- råsocker
Så lagar du
1. Blötlägg bovetet i förväg.
2. Krossa solroskärnor, vallmofrö och pistagenötter. Skär persikan i små tärningar.
3. Blanda alla ingredienser till förgröten i en kastrull. Tillsätt mjölk så att det täcker och låt puttra på svag värme i ca 10 min, rör om då och då. Späd på med mjölk efter hand till önskad konsistens.
4. Hetta upp hallonen snabbt. Servera gröten med hallon smaksatta med lite råsocker.
Tips: Blanda de torra ingredienserna (utom bovetet) i större mängd och spara färdigt i en burk för att använda när du vill göra gröt – ta ca 1 dl per portion.