Frysta chokladdoppade jordgubbar med vanilj
Publicerat:
2016-06-07Perfekt liten dessert till kaffet. De kalla jordgubbarna ger en härlig svalka och får chokladen att stelna. Tänk på att gubbarna ska frysas i minst åtta timmar.
Ingredienser
4portioner
- 16stsvenska jordgubbar
- 1stvaniljstång
- 5dljordgubbssaft
- 5dlchoklad, 63 %
- socker
Så lagar du
1. Snoppa jordgubbarna. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut frön ner i jordgubbssaften.
2. Värm saften till 90° och lägg i jordgubbarna. Låt dem svalna i lagen. Lyft upp jordgubbarna och sätt på träspett. Lägg på en plåt och frys minst 8 timmar. Hit kan du förbereda.
3. Värm chokladen över vattenbad tills den helt har smält. Ta ut jordgubbarna och doppa dem hastigt i chokladen. Avsluta med att doppa i strösocker (som kan smaksättas med citronsyra eller limeskal). Låt tina lite och ät som en liten efterrätt eller till kaffet.