Frysta chokladdoppade jordgubbar med vanilj

Jordgubbar.

Publicerat:

Perfekt liten dessert till kaffet. De kalla jordgubbarna ger en härlig svalka och får chokladen att stelna. Tänk på att gubbarna ska frysas i minst åtta timmar.

Ingredienser

4portioner

  • 16st
    svenska jordgubbar
  • 1st
    vaniljstång
  • 5dl
    jordgubbssaft
  • 5dl
    choklad, 63 %
  • socker

Så lagar du

1. Snoppa jordgubbarna. Skär ett snitt i vaniljstången och skrapa ut frön ner i jordgubbssaften.

2. Värm saften till 90° och lägg i jordgubbarna. Låt dem svalna i lagen. Lyft upp jordgubbarna och sätt på träspett. Lägg på en plåt och frys minst 8 timmar. Hit kan du förbereda.

3. Värm chokladen över vattenbad tills den helt har smält. Ta ut jordgubbarna och doppa dem hastigt i chokladen. Avsluta med att doppa i strösocker (som kan smaksättas med citronsyra eller limeskal). Låt tina lite och ät som en liten efterrätt eller till kaffet.

Dela det här receptet med dina vänner!