Glöggkokta päron med mascarpone

Glöggkokta päron med mascarpone

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Inkokta päron är en underbar dessert som dessutom går att variera på en mängd olika vis. Här är päronen kokta i glögg. En perfekt liten dessert inför den stundande julen!

Ingredienser

4portioner

  • 4-8
    päron beroende på storlek
  • 1
    flaska rödvinsglögg
  • 2dl
    strösocker

Mascarponekräm

  • 250g
    mascarpone
  • 2dl
    vispgrädde
  • 1
    citron, zesten
  • 2-3msk
    florsocker

Så lagar du

  1. Skala päronen och skär botten så de kan stå stadigt.
  2. Koka upp glögg. Lägg i päronen och koka på låg värme (låt dem sjuda) tills päronen är mjuka. Cirka 15 minuter.
  3. Låt dem sedan svalna i lagen och ställ in dem i kylen minst 6 timmar.
  4. Rör mascarponeosten med lite grädde florsocker och citronzest till en kräm.
  5. Ta upp päronen ur lagen och lägg på tallrik. Servera med mascarponekrämen till.
  6. Lagen kan du hetta upp igen och använda som alkoholfri glögg!

Dela det här receptet med dina vänner!