Grillad fisk med libbsticka, citron och chili

Grillad fisk med libbsticka, citron och chili.

Publicerat:

Tillagningstid:

Enkelt är ledordet! Denna teknik att grilla en hel fisksida kan du tillämpa på all lite större fisk med grövre skinn. Har du en hel, urtagen fisk kan du stoppa fyllningen i den istället.

Ingredienser

4portioner

  • 600g
    fiskfilé med skinn
  • 1krm
    chili flakes
  • 1
    citron
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 2kvist(ar)
    libbsticka
  • 2kvist(ar)
    oregano
  • flingsalt
  • peppar

Så lagar du

1. Börja med att pensla fiskens skinn med lite olja och placera den sedan med skinnet nedåt på en plåt.

2. Krydda laxens köttsida med salt, peppar, chiliflakes, finrivet citronskal, finriven vitlök och hackade örter.

3. Grilla fisken med skinnet nedåt under lock tills den fått en innertemperatur på 48 grader. Fisken får gärna vara lite glansig i mitten.

Dela det här receptet med dina vänner!