Grillad fisk- och skaldjurskorv med smak av ingefära

Ingredienser

4portioner

  • 5
    meter fjälster av får
  • 600g
    vitfisk
  • 100g
    kokta musslor
  • 100g
    räkor
  • 10g
    dill
  • 1dl
    risvinäger
  • 1dl
    musselfond
  • 2tsk
    riven ingefära
  • 1tsk
    gurkmeja
  • 2tsk
    salt

Så lagar du

1. Mixa alla ingredienser (förutom fjälstret) i en matberedare i ca 2 minuter tills färsen har en slät konsistens.

2. Spola fjälstret i kallt vatten samt kontrollera att det inte är hål, ta ett korvhorn i en spritspåse, fyll upp spritspåsen med fiskfärs.

3. Trä på fjälstret på korvhornet och slå en knut, pressa ut fiskfärsen till lagom stor korv, avsluta med en knut på fjälstret. Upprepas tills färsen är slut.

4. Koka korven i saltat vatten i ca 2 minuter, lyft upp och låt korven kallna i kylskåp, gärna över natten. Lägg sedan på grillen.

Dela det här receptet med dina vänner!