Grillad och rå zucchini
Publicerat:
2017-06-30Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 2zucchini
- 2kruk(or)persilja
- 1påse(ar)spenat
- 2mskdijonsenap
- 1dlolivolja, kall
- 1citron
- ½dlramslökskapris
- 2mskrostade solroskärnor, hackade
Så lagar du
1. Dela en zucchini på mitten. Kryssa och lägg i saltlag (½ liter vatten, ½ dl salt) i ca en timme.
2. Grilla över öppen eld (eller bryn på hög värme i stekpanna med lite olja) på snittsida tills den fått en djup färg. Vänd över och grilla under lock till en innertemperatur på 80 grader.
3. Skiva en zucchini tunt med mandolin och marinera med citronskal, senap, olivolja och ramslökskapris (går också bra med lite finhackad vitlök och lvinäger).
4. Blanda grovskuren zucchini, råmarinerad zuccini, persilja och spenat i en djup tallrik. Toppa med rostade solroskärnor och den överblivna marinaden från den råa zucchinin.
Dryckestips
Rosévin:
Château Vignelaure 2016 (ekologiskt)
149 kr
Alkoholfritt:
Kombucha Karma med granatäpple (ekologiskt)
ca 35 kronor (0,5 liter)