Grillad och rå zucchini

Grillad och rå zucchini.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lätt rimmad och sedan grillad gör zucchinin riktigt smakrik och nötig. Perfekt i en förrätt med en god dressing.

Ingredienser

4portioner

  • 2
    zucchini
  • 2kruk(or)
    persilja
  • 1påse(ar)
    spenat
  • 2msk
    dijonsenap
  • 1dl
    olivolja, kall
  • 1
    citron
  • ½dl
    ramslökskapris
  • 2msk
    rostade solroskärnor, hackade

Så lagar du

1. Dela en zucchini på mitten. Kryssa och lägg i saltlag (½ liter vatten, ½ dl salt) i ca en timme.

2. Grilla över öppen eld (eller bryn på hög värme i stekpanna med lite olja) på snittsida tills den fått en djup färg. Vänd över och grilla under lock till en innertemperatur på 80 grader.

3. Skiva en zucchini tunt med mandolin och marinera med citronskal, senap, olivolja och ramslökskapris (går också bra med lite finhackad vitlök och lvinäger).

4. Blanda grovskuren zucchini, råmarinerad zuccini, persilja och spenat i en djup tallrik. Toppa med rostade solroskärnor och den överblivna marinaden från den råa zucchinin.

Dryckestips

Rosévin:
Château Vignelaure 2016 (ekologiskt)
149 kr

Alkoholfritt:
Kombucha Karma med granatäpple (ekologiskt)
ca 35 kronor (0,5 liter)

Dela det här receptet med dina vänner!