Grillad ripa med kantarellklimp

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Grillad ripa med kantarellklimp

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Jag grillar ripan hel över öppen eld och som tillbehör blir det en gammal hederlig klimp men med guldkant. Som pricken över i-et kokar jag en ripbuljong på skrovet från fågeln och tar smaken ifrån fjället med kvannefrön som får krydda upp den härliga buljongen.

Ingredienser

4 portioner

Grillad ripa

  • 2
    hela, plockade ripor
  • 3 st
    schalottenlökar
  • 2 st
    palsternackor
  • 2 st
    morötter
  • 100 g
    svartkål

Ripbuljong

  • skrov från 2st ripor
  • 1 st
    gul lök
  • 3 dl
    vatten
  • 1 tsk
    rapsolja
  • salt

Kantarellklimp

  • 4 st
    kokta potatisar
  • 1
    ägg
  • 2 msk
    vetemjöl
  • 100 g
    kantareller
  • 1 st
    schalottenlök
  • salt och peppar

Så lagar du