Grillolja med sotad purjolök

Grillolja med sotad purjolök

Publicerat:

Den här hållbara grilloljan ger dig en genväg till en tidig grillsäsong. Går att pensla på fisk, kyckling eller kött för att ge grillsmak.

Ingredienser

  • 1st
    purjolök
  • 1st
    gul lök
  • 1st
    vitlök
  • 2dl
    olivolja

Så lagar du

1. Sätt ugnen på grill 275 grader.
2. Dela purjolöken blad för blad och lägg på ugnsplåt.
3. Kör lökbladen ugnen till de är helt svarta.
4. Lägg in den hela vitlöken i ugnen, låt den gå med sista minuterna tills den blir fint rostad.
5. Hacka den gula löken. Tillaga den på låg värme i olivolja tills den är helt mjuk.
6. När purjolöken är helt svart smula ner den i lök blandningen tillsammans med vitlöksklyftorna.
7. Mixa med stavmixer till en slät olja.
8. Kyl ner och använd sedan som en grillolja.
Håller minst en månad i kylskåp.

Dela det här receptet med dina vänner!