Gröna fredagstacos med bärsalsa
Publicerat:
2019-10-16Tillagningstid:
Ingredienser
4portioner
- 1-2stvitkål
- 2stgula lökar, finskurna
- 4dlsvarta bönor på burk, kokta
- 2stvitlöksklyftor, finhackade
- 3msksmör
- 1tskkorianderfrön
- 1tskspiskummin
- 1tskchilipasta, söt
Salsa på inhemska bär
- 2dlbär, t ex vinbär, hallon eller krusbär
- 5cmstjälkselleri
- ½gurka
- ½silverlök
- 1lime, saften
- ½grön chili
- 1mskvinäger
- salt och peppar
- rostade sesamfrön eller hampafrön
- färsk koriander
Så lagar du
1. Plocka bladen av kålen och försök behålla dom så hela som möjligt.
2. Behåll de finaste bladen till serveringen, det är de som skall vara själva tacoskalet.
3. Finstrimla lite av de största bladen och den inre delen tillsammans med gul lök, vitlök och stek på svag värme i smör tills den börjar karamellisera.
4. Lägg i bönor, krossade korianderfrön, spiskummin, chilipasta, smaka av med salt och peppar.
Bärsalsa
1. Rensa bären. Är det krusbär du använder kan du skära dem i mindre bitar.
2. Strimla och finhacka sellerin. Skala och tärna gurkan smått. Finhacka silverlöken och chilin.
6. Pressa limen och häll i vinägern. Blanda ner resterande ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
7. Vid servering bygger du en liten taco med kålbladet i botten sedan den varma kål- och bönröran. Avsluta med bärsalsa och toppa med valfria rostade frön och korianderblad.