Gulärtspannkaka med gulärtshummus, fetaost och granatäpple

Tillagningstid:

Gulärtspannkaka med gulärtshummus, fetaost och granatäpple.

Publicerat:

Tillagningstid:

Socca är en klassisk, provensalsk rätt som traditionellt görs på kikärtsmjöl, men jag tycker det är roligt när man tar en rätt från ett annat land och byter ut råvaran till en inhemsk, så jag gör denna på gulärtsmjöl istället.

Ingredienser

4 portioner

Ärtmjölspannkaka (Socca)

  • 5 dl
    ärtmjöl (gulärt eller kikärta)
  • 5 dl
    vatten
  • 3 msk
    olivolja
  • 1 tsk
    salt

Ärthummus

  • 4 dl
    gula ärter (kokta)
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 2 msk
    olivolja
  • 2 msk
    citronsaft
  • 1 tsk
    spiskummin
  • 1 msk
    tahini (sesampasta)
  • salt och peppar

Topping

  • 100 g
    fetaost
  • 150 g
    grönkål
  • 1 msk
    sesamfrön, rostade
  • 1 st
    granatäpple
  • 3 msk
    russin

Så lagar du