Gurksallad med mynta och koriander

Gurksallad med mynta och koriander.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett krispigt och fräscht tillbehör som passar till nästan allt grillat.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2
    gurkor
  • 2
    avokados
  • 1dl
    rostad mandel

Vinägrett

  • 1
    silverlök (alt. rödlök)
  • 1kruk(or)
    mynta
  • 1kruk(or)
    koriander
  • 4msk
    risvinäger (alt. vitvins- eller äppelcidervinäger)
  • 1
    vitlöksklyfta
  • 4msk
    olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Skala och skiva gurkan i 4 mm skivor. Kärna ur avokadon och bryt den i större bitar.

2. Gör en vinägrett med risvinäger, olivolja, finhackad silverlök, finhackad vitlök, salt och peppar.

3. Bygg ihop salladen med gurka och avokado i botten och varva med grovt skuren koriander och mynta.

4. Dressa med vinägretten, strö över rostad mandel, och servera helst direkt, alternativt förbered allt utom örterna och avsluta med dem precis för servering.

Dela det här receptet med dina vänner!