Hallonmousse på italiensk maräng

Tillagningstid:

mousse-bakelser med hallon på granitbänk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att tillaga moussen på detta vis gör att man behåller fruktsmaken något så när intakt. Fantastiskt gott! Gjut små bakelser eller gör en härlig tårta.

Ingredienser

4 portioner

Chokladanslag med kanel

  • 4
    ägg
  • 140 g
    strösocker
  • 115 g
    vetemjöl
  • 25 g
    kakao
  • 1 krm
    salt

Hallonmousse på italiensk maräng

  • 6
    gelatinblad (ej pulver)
  • 150 g
    hallonpuré
  • 110 g
    äggvita
  • 1 tsk
    pressad citronsaft
  • 3 msk
    vatten
  • 150 g
    strösocker
  • 300 g
    grädde

Hallonglaze

  • 12 g
    gelatinblad
  • 75 g
    vatten
  • 155 g
    strösocker
  • 145 g
    glykos
  • 90 g
    kondenserad mjölk
  • 155 g
    vit choklad
  • 75 g
    aprikosmarmelad
  • 27 g
    hallonpuré

Så lagar du