Havskräfta med tarhanasås

Havskräfta med tarhanasås

Publicerat:

Rätt skapad av stjärnkocken Mehmet Gürs. Sotad havskräfta serveras med en mängd fermenterade saker – fermenterad och torkad kamel sucuk (korv), tarhana (vete fermenterad med yoghurt och sen torkad), torkad Multe Rom & syrade grönsaker.

Ingredienser

Havskräfta

  • 200 g
    havskräfta (60 g skalad)
  • pickad kolrabbi
  • isot, torkad peppar
  • bottarga (torkad rom)
  • tarhanasås
  • kamelkorv
  • Extra virgin olivolja
  • sjögräs
  • små örter eller groddar

Tarhanasås

  • 120 g
    Tarhana "Antep Region"
  • 28 g
    Tarhana "Devrek Region"
  • 60 g
    röd chilipasta (mild)
  • 60 g
    tomatpure
  • 1,5 liter
    kycklingbuljong (stark)
  • 15 g
    smör

Så lagar du