Helbakad griljerad rotselleri

Helbakad griljerad rotselleri.

Publicerat:

Ersätter t.ex. julskinkan och fungerar både som ett gott pålägg eller även som en trevlig varm grönsaksrätt. Griljeringen gör du precis som med vanlig skinka.

Ingredienser

4portioner

  • 1
    rotselleri, stor
  • ½dl
    grovsalt
  • 5
    kryddpepparkorn
  • 5
    nejlikor
  • 20st
    vitpepparkorn
  • 2st
    lagerblad
  • 50g
    margarin, växtbaserat

Griljering

  • 3msk
    dijonsenap
  • 3msk
    senap, grovkornig
  • 2msk
    kikärtsspad
  • 2msk
    socker
  • 1-2dl
    ströbröd

Så lagar du

1. Börja med att skrubba sellerin och picka den försiktigt.

2. Torka den och smörj den med ett lager margarin.

3. Blanda alla kryddorna med grovsaltet och mortla till en kryddblandning.

4. Fördela kryddblandningen runt om sellerin och baka i ugnen på 180 grader i 1,5-2 timmar tills den är mjuk rätt igenom och har fått fin färg.

5. Blanda alla ingredienser till griljeringen utom ströbröd och fördela runt om sellerin.

6. Strö över ett tjockt lager med ströbröd och grädda på 200 grader i 15 minuter, tills ströbrödet fått fin färg.

Dela det här receptet med dina vänner!