Helbakade grönsaker med vitlökssmör

Helbakade grönsaker med vitlökssmör

Publicerat:

Jag låter bli att skala grönsakerna vilket skapar en len och intensiv smak. Den naturliga sötman från grönsakerna karamelliseras på så sätt inuti skalet. Servera gärna med vitlökssmöret som är gjort på tre olika varianter av vitlök för det där extra djupet och texturen!

Ingredienser

4 portioner

Helbakade grönsaker

  • 1 dl
    smör att ringla över
  • 3 nypa(or)
    flingsalt
  • 4 st
    potatisar
  • 4 st
    portabello svampar
  • 3 st
    betor
  • 1 st
    purjolök
  • 1 st
    pumpa
  • 3 st
    schalottenlökar
  • peppar efter smak

Vitlökssmör

  • 450 g
    äkta smör
  • 3 st
    vitlöksklyftor som friteras
  • 3 st
    vitlöksklyftor som hackas
  • 2 krm
    vitlökspeppar
  • 2 msk
    citron
  • 1 msk
    honung
  • 1-2 nypa(or)
    flingsalt

Så lagar du