Helgrillad rödlök med jordärtskocka

Helgrillad rödlök.

Publicerat:

Tillagningstid:

En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute grillen vid sommarstugan som hemma. En jättehit att dela med sig av i sommar.

Ingredienser

4portioner

  • 8st
    rödlökar
  • 1dl
    grovsalt
  • 10st
    jordärtskockor
  • 1st
    citron, skal och juice
  • 40g
    smör
  • 2st
    salsiccia, kryddkorv
  • 1dl
    körvel, finskuren
  • 1dl
    persilja, finskuren
  • olivolja
  • salt och peppar

Så lagar du

1. Snitta lökarna i botten och paketera in i folie med lite salt i botten på varje paket. Grilla tills mjuka, eller tills de har en innertemperatur på 95°. Ca 50-55 minuter.

2. Skala jordärtskockorna och lägg i ett foliepaket med smör, citronskal och lite citronsaft. Grilla tills mjuka, 30-35 minuter. Mosa jordärtskockorna till en grov puré, smaka av med salt.

3. Dela korven på längden och grilla ca 5 minuter. Grovhacka till servering.

4. Snitta upp lökarna likt en bakpotatis med ett kryss och servera med jordärtskocka, salsiccia och örter

Dela det här receptet med dina vänner!