Helgrillad rödlök med jordärtskocka
Publicerat:
2016-05-25Tillagningstid:
En enkel lunch eller kvällsbit, lika lätt att tillreda ute grillen vid sommarstugan som hemma. En jättehit att dela med sig av i sommar.
Ingredienser
4portioner
- 8strödlökar
- 1dlgrovsalt
- 10stjordärtskockor
- 1stcitron, skal och juice
- 40gsmör
- 2stsalsiccia, kryddkorv
- 1dlkörvel, finskuren
- 1dlpersilja, finskuren
- olivolja
- salt och peppar
Så lagar du
1. Snitta lökarna i botten och paketera in i folie med lite salt i botten på varje paket. Grilla tills mjuka, eller tills de har en innertemperatur på 95°. Ca 50-55 minuter.
2. Skala jordärtskockorna och lägg i ett foliepaket med smör, citronskal och lite citronsaft. Grilla tills mjuka, 30-35 minuter. Mosa jordärtskockorna till en grov puré, smaka av med salt.
3. Dela korven på längden och grilla ca 5 minuter. Grovhacka till servering.
4. Snitta upp lökarna likt en bakpotatis med ett kryss och servera med jordärtskocka, salsiccia och örter