Hjärtmusslor med tomater och örter

Hjärtmusslor med tomater och örter.

Publicerat:

Tillagningstid:

Hjärtmusslor eller vongole serveras här med massor av rena smaker från färska örter, vin och tomat.

Ingredienser

4portioner

  • 500g
    hjärtmusslor
  • 2klyfta(or)
    vitlök
  • 1
    schalottenlök
  • 1paket
    cocktailtomater
  • 1dl
    vitt vin
  • 1msk
    koriander, färsk
  • 1msk
    persilja, färsk
  • 1msk
    basilika, färsk
  • 1
    citron
  • 3msk
    olivolja
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Skölj musslorna i kallt vatten så att sanden i dem spolas ur ordentligt.

2. Finhacka lök och vitlök och blanda med musslorna, placera sedan i ugnsfast form med kant och häll på vitt vin och cocktailtomaterna.

3. Gratinera av i ugnen på 250 grader i ca 5 minuter eller tills du ser att musslorna öppnar sig. Ta ut ur ugnen och ringla över olivolja, pressad citron och vänd ner örterna.

4. Smaka av med salt och peppar.

Dela det här receptet med dina vänner!