Hjortrongrape under marängsnö

Ägg, mjölk, smör, bunke, socker, salt.

Publicerat:

Tillagningstid:

Grapefrukt och hjortron passar förvånansvärt bra ihop. Serveras med maräng.

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 2st
    grapefrukter, gärna blodgrape
  • 1-1½dl
    hjortonsylt
  • 2 st
    äggvitor
  • 4msk
    strösocker

Så lagar du

1. Sätt ugnen på grill eller stark övervärme 250°.

2. Halvera och gröp ur grapefrukterna. Tärna köttet och ta tillvara saften. Ta bort ev hinnor. Blanda grapen med hjortronsylt efter smak beroende på hur söt sylt du har. Fyll skalen. Vispa vitorna till skum. Tillsätt sockret lite i taget och fortsätt vispa till fast skum. Fördela marängen på halvorna och gratinera ca 1 min tills den fått fin färg. Passa noga.

Dela det här receptet med dina vänner!