Holländska kryddkakor

Holländska julkakor.

Publicerat:

Tillagningstid:

Speculaas heter kakorna som man ofta äter i Holland i december. Kakorna har ett speciellt mönster som du gör innan gräddning.

Ingredienser

50portioner

  • 113g
    smör
  • 165g
    brunt farinsocker
  • 250g
    mjöl
  • 75g
    socker
  • ¼tsk
    bikarbonat
  • ½tsk
    salt
  • 1st
    ägg (60 g)
  • 1st
    malen stjärnanis
  • tsk
    malen kanel
  • ¾tsk
    riven muskotnöt
  • ¾tsk
    malen nejlika
  • ½tsk
    malen ingefära
  • ¼tsk
    malen svartpeppar
  • ½tsk
    vaniljextrakt
  • ¼tsk
    malen kardemumma
  • ½tsk
    malen pomerans

Så lagar du

1. Sätt ugnen på 180 grader.

2. Arbeta ihop smör, kryddor, socker och brunfarin till en jämn smet i maskin. Tillsätt sedan ägget.

3. Sikta tillsammans dina torra ingredienser och tillsätt allt pö om pö till smeten. Arbeta degen jämn och smidig. Svep in degen i plastfolie och lägg in i kylen minst 1 timme.

4. Ta fram och kavla ut degen tunt på ett bakbord. Skär ut den kavlade degen i önskad form. Grädda i mitten av ugnen i på 180 grader i 10 minuter.

5. Ta loss kakorna direkt från plåten och lägg på plant underlag för att svalna, detta gäller framförallt om du inte använder bakplåtspapper eftersom kakorna då kan fastna i plåten och lätt gå sönder.

Dela det här receptet med dina vänner!