Hot pot med smak av citrongräs, ingefära och koriander

Hot pot med smaka av citrongräs, ingefära och koriander

Publicerat:

Tillagningstid:

För att undvika matsvinn är det smart att planera för hur man återanvänder resterna. Dag 2: Här återanvänds buljongen från fläsklägget från dag 1.

Ingredienser

Buljong

  • liter
    fläskbuljong (från recept dag 1: "Rotmos och fläsklägg")
  • 1bit(ar)
    ingefära, skivad
  • 1st
    röd chili, skivad
  • soja
  • mirin
  • lime

Tillbehör

  • 100g
    shitake, delad
  • 2st
    pak choi, strimlad
  • 1bit(ar)
    kålrot, strimlad (över från receptet dag 1)
  • 1knippa(or)
    salladslök, stimlad
  • 1st
    morot, skivad
  • 2st
    kokta ägg, delade
  • 1paket
    silk tofu, grovtärnad
  • 1paket
    sobanudlar, förkokta och nedkylda
  • 1kruk(or)
    koriander
  • ev. fläsklägg från dag 1

Så lagar du

1. Koka upp fläskbuljong med chili, ingefära och citrongräs. Smaka av med mirin, soja och lime. Sila.

2. Fördela alla ingredienser i 4 skålar. Toppa med koriander och slå kokande buljong över. Ät direkt.

Överblivna grönsaker sparas till morgondagens recept: Spansk omelett.

Dela det här receptet med dina vänner!