Hotpot med tofu, nudlar och champinjoner

Mat i skål

En mustig champinjonbuljong är basen i den här rätten med asiatiska toner. Silkeslen tofu och goda nudlar gör vår grönsakshotpot riktigt matig. Att den dessutom görs helt utan animaliska produkter gör den också len för magen.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    champinjoner
  • liter
    vatten
  • 1
    citrongräs
  • 3
    limeblad
  • 1 bit(ar)
    ingefära
  • 2
    vitlöksklyftor
  • 3 msk
    ekologisk soja
  • 1
    broccoli
  • 1
    bunt grönsparris
  • 1
    gul lök
  • 200 g
    silkestofu
  • eventuellt risvinäger
  • eventuellt sesamolja
  • 2 paket
    äggfria nudlar
  • 1
    noriblad, finskuret och sotat i i torr panna
  • 1
    kruka koriander
  • sjögräskrydda

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg