Ingefärsmarinerade tomater och mango med rostad bovete

Ingefärsmarinerade tomater och mango med rostad bovete.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

4 - 6portioner

  • 10
    plommontomater, skivade
  • 2
    mango, tärnad
  • 2
    grönsallad, strimlad
  • 1bit(ar)
    ingefära, ca 5 cm
  • 1msk
    honung
  • ½dl
    olivolja
  • 120g
    bovete
  • 1
    vitlöksklyfta
  • salt och svartpeppar

Så lagar du

1. Blanda bovete i en ugnsfast form med några droppar olja, salt och en krossad vitlöksklyfta. Rosta i ugn på 130–140 grader tills gyllenbruna, ca 15 minuter.

2. Varva sallad, tomat och mango på en fat.

3. Riv ingefära och pressa ut juicen. Blanda med honung, salt och olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar.

4. Slå dressingen över salladen vid servering. Toppa med rostad bovete.

Dela det här receptet med dina vänner!