Inkokta clementiner

Inkokta clementiner

Publicerat:

Tillagningstid:

Söta, friska och syrliga. Vintertid är alla citrusfrukter i sitt absoluta esse. Clementiner kan man äta nästan hur många som helst och de är ljuvliga precis som de är. Men får du lite feeling på en enkel men ändå elegant liten efterrätt kan man koka in dem i en doftande lag och njuta av dem med en klick vispad grädde också!

Ingredienser

4portioner

  • 4-6
    clementiner
  • 3dl
    vatten
  • 2dl
    strösocker
  • 2
    kanelstänger
  • 2
    stjärnanis
  • ½
    vaniljstång
  • ca 3dl
    vispgrädde

Så lagar du

  1. Koka upp vatten, socker, kanel, vaniljstång och stjärnanis. Låt sjuda i ca 5 minuter.
  2. Skala clementinerna med kniv. Lägg dem antingen hela eller i skivor i lagen och låt dom sjuda i ca 5 minuter. Ställ av kastrullen och låt kallna.
  3. Servera med lite vispad grädde, glass eller i ett glas mousserande vin.

Dela det här receptet med dina vänner!