Inlagda citroner
Publicerat:
2024-03-27När citronerna är som finast är det också dags att göra marockanska inlagda citroner. Smaken på dessa små älsklingar är sötsyrlig, lätt parfymerad och alldeles unik. Riv ner i en dippsås, tärna fint och strö över en sallad eller släng ner en citron hel i grytan om du gör en kycklinggryta till exempel.
Ingredienser
- 8små ekologiska citroner
- 1dlhavssalt (cirka)
- några lagerblad eller en kvist rosmarin
- kokande vatten
- olivolja
Så lagar du
- Tvätta 6 av citronerna noga.
- Skär bort ändarna på citronen och skär den sedan i fyra klyftor men låt klyftorna hänga ihop i botten.
- Häll 1 msk salt i botten av glasburken, salta citronköttet ordentligt med resterande salt.
- Pressa ner citronerna i burken så att saft pressas ut och så de ligger så tätt som möjligt i burken.
- Tryck ner några lagerblad eller rosmarinkvistar i burken och pressa i citronsaft från de kvarvarande citronerna.
- Koka upp vatten och häll på tills citronerna i burken är täckta. Strö på lite extra salt på toppen och ringla på lite olivolja.
- Förvara burkarna svalt i minst 3 veckor. Vänd på burken någon gång under tiden.