Inlagda citroner

Inlagda citroner

Publicerat:

När citronerna är som finast är det också dags att göra marockanska inlagda citroner. Smaken på dessa små älsklingar är sötsyrlig, lätt parfymerad och alldeles unik. Riv ner i en dippsås, tärna fint och strö över en sallad eller släng ner en citron hel i grytan om du gör en kycklinggryta till exempel.

Ingredienser

  • 8
    små ekologiska citroner
  • 1dl
    havssalt (cirka)
  • några lagerblad eller en kvist rosmarin
  • kokande vatten
  • olivolja

Så lagar du

  1. Tvätta 6 av citronerna noga. 
  2. Skär bort ändarna på citronen och skär den sedan i fyra klyftor men låt klyftorna hänga ihop i botten.
  3. Häll 1 msk salt i botten av glasburken, salta citronköttet ordentligt med resterande salt.
  4. Pressa ner citronerna i burken så att saft pressas ut och så de ligger så tätt som möjligt i burken. 
  5. Tryck ner några lagerblad eller rosmarinkvistar i burken och pressa i citronsaft från de kvarvarande citronerna. 
  6. Koka upp vatten och häll på tills citronerna i burken är täckta. Strö på lite extra salt på toppen och ringla på lite olivolja.
  7. Förvara burkarna svalt i minst 3 veckor. Vänd på burken någon gång under tiden.

Dela det här receptet med dina vänner!