Inlagda gröna tomater

En burk med inlagda gröna tomater.

    Publicerat:

    Tillagningstid:

    Omogna tomater blir en god inläggning med lite krusbärston när den får stå och dra några dygn i en god och smakrik lag. Förkoka gärna senapsfröna för att dra ur smak och göra dem aningen mjukare i konsistens. Smaken på tomaterna mjuknar ju längre inläggningen får stå.

    Ingredienser

    4portioner

    • 500g
      gröna tomater
    • 15
      svartvinbärsblad
    • 3msk
      senapsfrön
    • 1msk
      korianderfrön
    • 1dl
      ättika
    • 1dl
      råsocker
    • 1 ½dl
      vatten

    Så lagar du

    1. Förkoka senapsfrön 2–3 minuter, mortla korianderfrön, skiva tomaterna.

    2. Varva tomatskivor med svartvinbärsblad, senapsfrön och korianderfrön i en steriliserad burk med tätslutande lock.

    3. Koka upp ättika, socker och vatten till en lag. Slå över tomaterna. Ställ svalt och låt dra minst ett dygn.

    Dela det här receptet med dina vänner!