Isterband med krämiga linser och bakad lök

Tillagningstid:

Isterband med krämiga linser och bakad lök.

Publicerat:

Tillagningstid:

Vill slå ett slag för en av vår tids mest hatade och älskade korvar, en riktig vattendelare som i sig bär på en månghundraårig historia och nuförtiden lever lite i skymundan av chorizo och salciccia. Den har med sin lättrökta lite syrliga smak en väldigt speciell smak som är god till ett lite fetare tillbehör.

Ingredienser

4 portioner

  • 4 st
    isterband

Linsragu

  • 4 dl
    gotlandslinser, blötlagda (alternativt grön eller svart lins)
  • 1 st
    morot
  • 1 st
    gul lök
  • 1 dl
    blekselleri (finhackad)
  • 1 st
    vitlöksklyfta
  • 1 msk
    olivolja
  • 1 st
    citron
  • 100 g
    parmesan, finriven
  • 50 g
    smör
  • 1 knippa(or)
    persilja

Bakade lökar

  • 4 st
    röda lökar
  • olja
  • salt och peppar
  • 50 g
    smör

Så lagar du