Japansk grillning

Tillagningstid:

Japansk grillning.

Publicerat:

Tillagningstid:

En trevlig måltid att samlas runt där grillen får stå i centrum. Använd gärna en bordsgrill av t ex Hibachi-modell så att alla själva kan grilla sina spett direkt vid bordet. Tillbehör och sås kan du enkelt förbereda på förhand.

Ingredienser

4 portioner

Grillspett

  • 600 g
    reninnalår (alt. ryggbiff, fläskkarré eller kyckling)
  • 12 st
    grillspett
  • 2 msk
    japansk soja
  • 1 msk
    mirin (sött risvin)

Grillad avokado

  • 2 st
    riktigt mogna avokados
  • 4 msk
    furikake

Kålsallad

  • 1 klyfta(or)
    rödkål
  • 1 klyfta(or)
    spetskål eller vitkål

Grillad hjärtsallad med vinägrett på syrad kål

  • 4 st
    salladshuvuden, hjärtsallad eller gem
  • 1 dl
    kimchi (koreansk fermenterad surkål)
  • 3 msk
    rapsolja
  • 3 msk
    soja
  • 1 msk
    socker
  • 1 tsk
    sesamolja

Goma dare-sås

  • 2 msk
    sake
  • 1 msk
    tahini
  • ½ dl
    japansk soja
  • 1 msk
    misopasta
  • 1 msk
    rapsolja
  • 1 tsk
    sesamolja
  • 2 tsk
    socker
  • 2 tsk
    mirin
  • 2 tsk
    risvinäger

Så lagar du