Jordgubbar och fänkål på ”fattig riddare”

Jordgubbar och fänkål på ”fattig riddare”.

Publicerat:

Tillagningstid:

Lakritstoner från fänkål, peppar och jordgubbar är en fantastisk kombination.

Ingredienser

4portioner

  • 2liter
    jordgubbar
  • 1
    fänkål
  • 1
    citron
  • 1dl
    socker
  • 1dl
    vatten
  • 4skiva(or)
    levainbröd
  • 1
    ägg
  • 1dl
    mjöl
  • 2dl
    mjölk
  • 1dl
    socker
  • 1tsk
    rosepeppar, nymald
  • ½tsk
    svartpeppar, nymald
  • 1-2dl
    vispgrädde
  • smör till stekning

Så lagar du

1. Skiva fänkål tunt. Koka upp socker, vatten, citronjuice och citronskal. Lägg i fänkål och låt marinera i minst en timme.

2. Blanda mjölk, mjöl och ägg till slät pannkaksmet. Lägg i brödskivor och låt dra. Stek i rikligt med smör tills krispiga på båda sidor.

3. Smaksätt socker med rosépeppar och lite svartpeppar. Pudra på båda sidor av brödet. Toppa med lättvispad grädde, fänkål och skurna jordgubbar.

Dela det här receptet med dina vänner!