Jordgubbsefterrätt med fläder och kvarg

Jordgubbsefterrätt med fläder och kvarg

Publicerat:

Tillagningstid:

Den här efterrätten doftar sommar på lång väg. När flädern och jordgubbarna är i säsong finns det verkligen orsak att ta fram serveringsskålen, bjuda in närmaste grannarna och njuta i bersån tillsammans med en kopp kaffe.

Ingredienser

4portioner

  • 1liter
    jordgubbar
  • 2msk
    fläderdricka (med kolsyra)
  • 2st
    fläderblomma, klasar
  • 1dl
    vispgrädde
  • 1msk
    socker
  • ½
    vaniljstång
  • 100g
    kvarg
  • 3st
    havrekex

Så lagar du

1. Dela jordgubbarna i två eller fyra bitar medan kvargen rinner av.

2. Lägg jordgubbarna i en skål och smaksätt med fläderdrickan.

3. Blanda grädden med socker och frön från vaniljen och vispa lätt.

4. Blanda kvargen med den vispade grädden och vispa mer vid behov.

5. Lägg upp efter egen fantasi och dekorera med fläderblommorna.

6. Smula kexen över. Byt ut havrekexen mot en annan sort vid behov.

Dela det här receptet med dina vänner!