Jordnötsglass med salt kolasås och chokladsås
Tillagningstid:
Publicerat:
2017-03-24Tillagningstid:
Det bästa vårtecknet man kan få är när alla glasscaféer börjar att servera denna frusna härlighet. Därför gör vi glass utan att använda en maskin, så att alla kan äta glass när som helst.
Ingredienser
6 portioner
Jordnötsglass
- 500 gvispgrädde
- 397 gkondenserad mjölk, 1 burk
- 40 gjordnötssmör
- 1sats saltkola
- jordnötter efter smak
Salt kolasås
- 80 ggrädde
- 80 gsirap, ljus
- 80 gsmör
- 80 gsocker
- salt efter önskemål
Chokladsås
- 100 gsocker
- 60 ggrädde
- 50 gsirap, ljus
- 70 gkakao
- 50 gsmör
Så lagar du
Jordnötsglass
1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda om ordentligt.
2. Rör ner valfri smaksättning i smeten. Häll smeten i en form på cirka 1 liter.
3. Täck formen med plastfilm och ställ den i frysen tills den är genomfryst, cirka 6 timmar.
4. Ta fram glassen en stund innan servering.
Salt kolasås
1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka tills temperaturen nått 118 grader.
2. Låt såsen svalna.
Chokladsås
1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka i 3 minuter.
2. Låt såsen svalna.