Jordnötsglass med salt kolasås och chokladsås

Jordnötsglass

Publicerat:

Tillagningstid:

Det bästa vårtecknet man kan få är när alla glasscaféer börjar att servera denna frusna härlighet. Därför gör vi glass utan att använda en maskin, så att alla kan äta glass när som helst.

Ingredienser

6portioner

Jordnötsglass

  • 500g
    vispgrädde
  • 397g
    kondenserad mjölk, 1 burk
  • 40g
    jordnötssmör
  • 1
    sats saltkola
  • jordnötter efter smak

Salt kolasås

  • 80g
    grädde
  • 80g
    sirap, ljus
  • 80g
    smör
  • 80g
    socker
  • salt efter önskemål

Chokladsås

  • 100g
    socker
  • 60g
    grädde
  • 50g
    sirap, ljus
  • 70g
    kakao
  • 50g
    smör

Så lagar du

Jordnötsglass

1. Vispa grädden fluffig. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda om ordentligt.

2. Rör ner valfri smaksättning i smeten. Häll smeten i en form på cirka 1 liter.

3. Täck formen med plastfilm och ställ den i frysen tills den är genomfryst, cirka 6 timmar.

4. Ta fram glassen en stund innan servering.

Salt kolasås

1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka tills temperaturen nått 118 grader.

2. Låt såsen svalna.

Chokladsås

1. Häll alla ingredienser i en kastrull, rör om och koka i 3 minuter.

2. Låt såsen svalna.

Dela det här receptet med dina vänner!