Julkaka med russin och mandelmassa

Rund julkaka med en röd rosett

Publicerat:

Tillagningstid:

Gamla lussebullar är basen i denna juldessert som tillsammans med russin och mandelmassa blir en dessert utöver det vanliga. Serveras med lättvispad grädde och rårörda hallon.

Ingredienser

6portioner

  • 10st
    saffransbullar/lussekatter
  • 200g
    grädde
  • 200g
    mjölk
  • 1,5g
    saffran
  • 150g
    socker
  • 240g
    ägg
  • 40g
    russin
  • 50g
    mandelmassa

Så lagar du

  1. Sätt ugnen på 180 grader.
  2. Skär lussekatterna i cm-stora tärningar. Skär mandelmassan i cm-stora kuber.
  3. Gör ett uppkok med saffran, mjölk, socker och grädde. Låt svalna.
  4. Blanda ned ägg till saffranskoket. Blanda allt till en jämn smet.
  5. Blanda ned bullar, russin och mandelmassa i äggsmeten och låt dra i några minuter.
  6. Fördela brödsmeten jämnt i en 18cm i diameter tårtring som är 5cm hög och även är fodrad med bakplåtspapper.
  7. Baka kakan i ca 30-40 min eller tills den har suffleat. Låt svalna.
  8. Skär upp i tårtbitar och servera med lättvispad grädde och rårörda hallon.

Dela det här receptet med dina vänner!