Kålrots- och linssoppa med curry och äpple

Kålrots- och linssoppa med curry och äpple

Publicerat:

Tillagningstid:

Kålrot är en underbar och användbar råvara som passar utmärkt tillsammans med äpple. Bäst just nu! Ersätt smör för växtbaserad margarin för en helt vegansk version.

Ingredienser

4portioner

  • 1st
    gul lök, finhackad
  • 100g
    trattkantareller
  • 150g
    röda linser
  • 2st
    äpplen
  • ½st
    kålrot
  • 20g
    smör
  • 1msk
    ”min curry”
  • liter
    grönsaksbuljong
  • 2st
    lagerblad
  • 1kruk(or)
    körvel
  • salt och svartpeppar

Min curry

  • 1tsk
    gul curry
  • ½tsk
    fänkålsfrö
  • ½tsk
    spiskummin
  • 1tsk
    paprika

Så lagar du

1. Skär äpplena i små tärningar. Skala och skär kålroten i fina tärningar.

2. Svetta lök, äpple, trattkantareller och curry med smör i en gjutjärnskastrull. Tillsätt kålrot, linser och buljong. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg på lock och baka soppan i ugn, ca 30 min på 170 grader.

4. Ta ut, smaka av och blanda ner grovt skuren körvel.

Min curry

Mortla samtliga kryddor tills de är finfördelade.

Dela det här receptet med dina vänner!