Kålrotscappuccino med blast och rökt sidfläsk

Tillagningstid:

Kålrotscappuccino med blast och rökt sidfläsk.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ett skum kan man göra med en stavmixer eller om du har en skummaskin så är det ännu enklare. Använd gärna lite lecitin så får du ett extra bra och fluffigt skum. Servera gärna i en espressokopp eller cappuccinokopp.

Ingredienser

4 portioner

  • ½ liter
    grädde
  • 500 g
    rökt sidfläsk
  • 1 st
    kålrot med blast
  • 1 liter
    vatten (använd gärna vattnet från bön- och svartrotsavkoket)
  • 2 msk
    kycklingfond (koncentrerad)
  • 1 krm
    mald nejlika
  • 1 krm
    mald kryddpeppar
  • 1 tsk
    salt
  • 1 tsk
    socker
  • 1 st
    lök
  • 2 tsk
    olivolja
  • 3 st
    medelstora potatisar
  • 1 tsk
    aktivt kol

Skum

  • 300 g
    soppa
  • 1 ½ g
    lecitin (du kan använda dig av baristamjölk 1 dl)

Så lagar du