Kanelbullar

Tid:

Tid:

Ägg i degen eller inte? Med eller utan mandelmassa i fyllningen? Här är bullreceptet som täcker alla varianter!

Ingredienser

Deg med ägg

  • 500 g
    mjölk, kylskåpskall
  • 50 g
    jäst
  • 1200 g
    vetemjöl
  • 2 st
    ägg
  • 200 g
    osaltat smör
  • 200 g
    strösocker alt. vit sirap
  • 2 tsk
    grovmalen kardemumma
  • 13 g
    salt

Deg utan ägg

  • 500 g
    mjölk, kylskåpskall
  • 50 g
    jäst
  • 1075 g
    mjöl
  • 200 g
    osaltat smör
  • 200 g
    strösocker alt. vit sirap
  • 2 tsk
    grovmalen kardemumma
  • 13 g
    salt

Kanelfyllning med mandelmassa

  • 300 g
    rumstempererat smör
  • 100 g
    mandelmassa
  • 90 g
    strösocker
  • 4 msk
    malen kanel

Kanelfyllning utan mandelmassa

  • 250 g
    rumstempererat smör
  • 250 g
    strösocker
  • 25 g
    vetemjöl
  • 4 msk
    malen kanel

Pensling

  • ägg
  • lite vatten
  • salt

Garnering

  • pärlsocker

Så lagar du

Här kan du skriva ett inlägg