Kantarellrisotto

Kantarellrisotto.

Publicerat:

Tillagningstid:

Risotto hör till de klassiska, italienska rätterna som skall vara krämig och fyllig. I Filip Langhoffs recept är den dessutom kronad med umami och den läckraste skogssvamp.

Ingredienser

4portioner

  • 200g
    arborioris- (risottoris)
  • 1dl
    kantareller
  • 1liter
    svampbuljong
  • 2dl
    vitt vin
  • ½
    lök
  • 1
    vitlök
  • 100g
    smör
  • 100g
    parmesan
  • salt
  • citron
  • 2dl
    små kantareller, hela
  • smör
  • kallpressad rybsolja
  • salt
  • peppar
  • vatten

Så lagar du

1. Fräs hackad lök, vitlöken och tärnade kantareller. Häll i riset, slå över vin och låt det koka in.

2. Späd på med varm svampbuljong tills allt är inkokt. Fortsätt med vatten, vid behov.

3. Rör sedan ner parmesan och till sist smöret.

4. Smaka av med salt, peppar och citron.

5. Stek de små kantarellerna i smör och krydda med salt.

6. Servera risotton på ett stort fat toppad med rivet citronskal, stekt svamp, rå svamp och riven parmesan.

Dela det här receptet med dina vänner!