Katalaner
Ingredienser
12portioner
Mördeg
- 200gflorsocker
- 200gosaltat smör
- 100gägg
- 400gkonditorivetemjöl
Mazarinmassa
- 345gmandelmassa
- 175gsmör, rumstempererat
- 170gägg
- 30gkonditorivetemjöl
Så lagar du
Mördeg
- I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
- Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
- Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
- Kavla ut mördegen (3mm). Fodra formarna.
Mazarinmassa
- Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl.
- Tillsätt mjöl. Blanda massan homogen.
Montering
- Fyll de fodrade formarna med massan.
- Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
- Låt svalna i några minuter. Stjälp upp och ned. Låt kakan svalna.
- Stryk med hallonsylt och fondant.