Katalaner

Katalaner

Publicerat:

Tillagningstid:

Ingredienser

12portioner

Mördeg

  • 200g
    florsocker
  • 200g
    osaltat smör
  • 100g
    ägg
  • 400g
    konditorivetemjöl

Mazarinmassa

  • 345g
    mandelmassa
  • 175g
    smör, rumstempererat
  • 170g
    ägg
  • 30g
    konditorivetemjöl

Så lagar du

Mördeg

  1. I en blandare med vinge, blanda florsocker och smör till en jämn massa.
  2. Tillsätt resterande ingredienser och blanda dem till en deg.
  3. Låt degen vila i kyl i ca 20 minuter.
  4. Kavla ut mördegen (3mm). Fodra formarna.

Mazarinmassa

  1. Blanda mandelmassa och smör till en jämn smet. Tillsätt äggen pö om pö. Blanda väl.
  2. Tillsätt mjöl. Blanda massan homogen.

Montering

  1. Fyll de fodrade formarna med massan.
  2. Baka på 180 grader i ca 15 minuter.
  3. Låt svalna i några minuter. Stjälp upp och ned. Låt kakan svalna.
  4. Stryk med hallonsylt och fondant.

Dela det här receptet med dina vänner!