Kaviar på fiskhuvud

Kaviar på fiskhuvud.

Publicerat:

Tillagningstid:

Fiskhuvudet har mycket kött som aldrig används. Ta tillvara på hela fisken nästa gång.

Ingredienser

  • 1
    torskhuvud
  • salt
  • 10
    mandelpotatisar, små
  • 2
    schalottenlök
  • 1klyfta(or)
    vitlök
  • 80g
    brynt smör
  • rökspån av al
  • ca 1dl
    mjöl

Så lagar du

1. Salta torskhuvudet runt om och ställ att torka i rumstemp 30 min.

2. Värm upp ugnen till 100 grader. Värm rökspån i gjutjärnspanna och tänd på och släck med lock. Stäng av fläkten.

3. Ställ in torskhuvud på galler och ställ sedan in rökpanna. Lyft av locket och stäng ugnslucka.

4. Rök i cirka 30 minuter. Stäng sedan av ugn och låt svalna.

5. Koka upp potatis med skalad lök, vitlök och salt täckt med vatten. Sjud tills potatis precis är klar. Häll av vatten och ånga av potatis med låg undervärme på spisen.

6. Mixa potatis, plockat torskkött, lite rökt skinn, mjölk och brynt smör till en slät trögflytande kräm. Servera antingen kall eller varm på kaffeknäcke med lite gräslök.

Dela det här receptet med dina vänner!