Kladdkaka med lingon och salt kolaglass

Tid:

Kladdkaka med lingon och salt kolaglass.

Tid:

Kocken själv kallar den för "den inkluderande kladdkakan", eftersom den är fri från både gluten och laktos och passar alla tillfällen. Nyckeln till framgång är bland annat en choklad av hög kvalitet. Kakans luftighet kommer från den vispade äggvitan, som dessutom ger kakan en fin yta.

Ingredienser

Kladdkaka

  • 200 g
    smör, laktosfritt
  • 200 g
    socker
  • 200 g
    mörk choklad, hög kvalitet
  • 90 g
    äggula
  • 150 g
    äggvita

Salt kolaglass

  • 1 liter
    vaniljglass, laktosfri
  • 4 msk
    socker
  • 1 dl
    grädde, laktosfri
  • flingsalt

Övriga ingredienser

  • 3 dl
    frysta lingon
  • 1 msk
    florsocker

Så lagar du