Klassiskt knäckebröd

Klassiskt knäckebröd

Publicerat:

Förberedelsetid:

Tillagningstid:

Knäckebröd, hårt bröd, spisbröd, kärt barn har många namn och olika variationer. Det bästa med knäckebrödet är det inte alls är svårt att göra. Tillsammans med färskost så är det också ett perfekt snack som håller på festen eller som en härlig frukost dagen efter.

Ingredienser

5portioner

  • 200g
    vatten
  • 6g
    honung
  • 10g
    jäst
  • 100g
    bagerivetemjöl (vetemjöl special)
  • 100g
    dinkelmjöl
  • 100g
    rågmjöl
  • 4g
    bikarbonat
  • 8g
    salt

Så lagar du

1. Arbeta alla ingredienserna till en elastiskt deg (den skall släppa från sidorna på degblandaren).
2. Låt degen vila i  ca 30 minuter övertäckt med plast.
3. Sätt ugnen på 250°C.
4. Kavla ut degen (tunt, ca 1 cm i tjocklek), och nagga.
5. Stick ut degen med en tårtring (eller skär ur runda cirklar genom att följa kanten på en tallrik).
6. Stick ut ett hål i mitten på kakan (valfritt).
7. Baka av på 240°C i 10-15 minuter,  eller tills brödet har fått fin en gyllene färg.
8. Förvara dem torrt.

Dela det här receptet med dina vänner!