Kokostopp

Kokostoppar.

Publicerat:

Tillagningstid:

Ni känner ju till dammsugaren, mazarinen, chokladbollen, biskvin och kokostoppen. Men visste ni att dessa kära bakverk går under samlingsnamnet bitar i konditoriet. Alla har vi även vår favorit bland dessa bitar, så häng med när vi djupdyker i begreppet och bakar till dessa godsaker.

Ingredienser

10portioner

  • 100g
    smör
  • 40g
    glukos
  • 100g
    strösocker
  • 75g
    ägg
  • 200g
    kokosflingor

Så lagar du

  1. Smält smöret tillsammans med sockret.
  2. Tillsätt glykosen.
  3. Koka till en ljus karamell (125–130 grader) under omrörning.
  4. Blanda äggen och kokosen.
  5. Tillsätt den ljusa karamellen till kokos och äggblandningen.
  6. Rör massan homogen.
  7. Forma till toppar.
  8. Baka på 180 grader i ca 10–15 minuter.
  9. Eventuellt doppa botten på kokostoppen i tempererad choklad.

Dela det här receptet med dina vänner!