Konfiterad fläsksida med apelsinglace

Tillagningstid:

Konfiterad fläsksida med apelsinglace.

Publicerat:

Tillagningstid:

Att konfitera betyder att man tillagar något i fett, ofta ankfett. Detta är ett klassiskt franskt tillagningssätt som förr ofta användes som konserveringsmetod.

Ingredienser

4 portioner

  • 500 g
    fläsksida
  • 1 msk
    salt

Konfitering

  • 300 g
    ankfett
  • 1 tsk
    bourbonpeppar
  • 1 kvist(ar)
    rosmarin
  • 2-3
    vitlöksklyftor

Glace med salt och apelsin

  • 1 msk
    apelsinsalt
  • 1
    apelsin, saften
  • 1 dl
    sirap

Konfiterad mandelpotatis

  • 400 g
    mandelpotatis eller delikatesspotatis
  • 300 g
    ankfett, använd samma som du gjorde fläsksidan i

Saltsmör

  • 100 g
    smör
  • 1 msk
    lavasalt

Rökigt saltsyrat äpple

  • 1
    äpple
  • 2 dl
    gräddfil
  • 1 msk
    honung
  • 1 tsk
    bokrökt salt

Så lagar du