Koreansk frukosttoast

Publicerat:

I Korea serveras ofta den här typen av toast som streetfood till frukost. Den bygger på omelett och innehåller oftast skinka och ost. Här gör jag en svensk variant på den och ersätter skinkan med gravad lax.

Ingredienser

4 portioner

  • 8 skiva(or)
    vitt bröd
  • 0,5 st
    gurka
  • 1 st
    citron
  • 1 tsk
    salt
  • 1 ask(ar)
    smörgåskrasse

Omelett

  • 6 skiva(or)
    gravad lax
  • 1 msk
    smör
  • 3 st
    ägg
  • 2 msk
    vatten
  • 1 krm
    salt
  • 0,25 krm
    svartpeppar
  • 1,5 dl
    västerbottensost, riven (kan ersättas med julcheddar eller kryddost)

Brynt smör-majonnäs

  • 3 st
    äggulor, rumstempererade
  • 250 g
    smör
  • 2 tsk
    dijonsenap
  • 1 tsk
    pressad citronsaft
  • salt och svartpeppar

Extra kryddning

  • 1 bit(ar)
    finriven pepparrot

Så lagar du